top of page
Røykerynker - Bergen

Røykerynker, også kjent som "lepperynker" eller "periorale linjer," er de fine, vertikale linjene som oppstår rundt munnen. Disse rynkene er ofte et resultat av gjentatte ansiktsbevegelser som å trekke sammen leppene, vanligvis sett hos røykere, men kan også oppstå på grunn av aldring, solskade, eller genetiske faktorer.

røykerynke behandling

Behandling

Botulinum toxin A er en effektiv behandling for å redusere utseendet av røykerynker. Dette stoffet virker ved å midlertidig lamme de musklene som forårsaker rynkene, noe som gir huden rundt munnen et glattere utseende. For dype rynker kan det også være nødvendig med filler behandling for å oppnå optimal effekt.

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen starter, vil en kvalifisert behandler vurdere dine estetiske behov og mål, samt gjennomgå din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Rensing: Området rundt munnen blir grundig renset for å forhindre infeksjon.

  • Påføring av bedøvende salve: En bedøvelseskrem kan påføres for å minimere ubehag under injeksjonene.

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A injiseres med en fin nål i de musklene som bidrar til dannelsen av røykerynker. Antall injeksjoner vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av rynkene.

  • Fillerbehandling: For dypere rynker kan fillere injiseres etter botulinum toxin A for å fylle ut de statiske rynkene og gi et jevnere resultat. En ekstra kostand kommer i tillegg til den normle prisen. 

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene, rådes pasienten til å unngå å berøre eller massere området i flere timer, og å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer.

røykerynker behandling

Bivirkninger:

Behandling med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Hodepine
- Midlertidig asymmetri i ansiktsuttrykk
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og forbigående. Det er viktig å følge opp med behandleren hvis noen alvorlige reaksjoner oppstår.

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page