top of page

Microneedling

Microneedling er en enkel prosedyre som kan øke kollagenproduksjonen og forynge huden. Men hva er egentlig microneedling, og hvordan forbedrer det hudens utseende?

Det er en minimalt invasiv prosedyre som bruker utstyr med bittesmå nåler for å gjennombore de øverste lagene av huden på en kontrollert måte. Disse mikroskadene får noen ting til å skje. De stimulerer hudens reparasjonsprosess og øker produksjonen av kollagen, som er et protein som holder huden stram og strålende. De bidrar også til å minimere cellulær skade, for eksempel arrvev.

Micro-needling Bergen

Hvordan fungerer microneedling?

For det første reagerer immunsystemet på piercingen ved å desinfisere sårene, noe som fjerner rusk, samtidig som det øker blodstrømmen og starter prosessen med å lage nytt vev. Dette kan betraktes som betennelsesfasen. Neste fase handler om gjenoppbygging, med utvikling av nye celler og nye blodårer. Den siste fasen er ombygging, eller å erstatte såret med nytt vev og blodårer.

Microneedling, også kjent som kollageninduksjonsterapi eller hudnåling, utføres vanligvis i ansiktet, men det kan påføres de fleste områder av kroppen. Prosedyren er kostnadseffektiv og relativt smertefri med minimal restitusjonstid.

Selv om mikroneedling-enheter er tilgjengelige hjemme, sløves nålene raskt og kan ikke trenge så dypt inn i huden som høykvalitetsutstyret på et hudlegekontor. Som en konsekvens vil hjemmeresultater blekne sammenlignet med de som er produsert av hudlegen din. Steriliseringsutstyr er rutine på medisinske kontorer, mens hjemmeutstyr som er feil sterilisert kan skade deg.

Behandlingsområder

Microneedling er en måte å remodellere huden på. Den forynger huden ved å jevne ut den og skape en myk tekstur. Det kan utrydde akne og akne arr, redusere forekomsten av fine linjer og aldrende hud, og jevne ut hudmisfargingsproblemer som melasma (gjort ved å kombinere med peeling).

Hva du kan forvente under behandlingen

Med alt dette snakket om mikronåler, lurer du kanskje på om dette er en smertefull prosedyre. Et lokalt bedøvende middel minsker smertene. Pasienter rapporterer om en vibrerende følelse under behandlingen, som vanligvis tar ca. 30 minutter. Etter økten vil huden sannsynligvis være litt rød, som ved mild eller moderat solbrenthet. Dette varer vanligvis mellom noen dager og en uke, avhengig av hvor sensitiv huden er. Noen pasienter opplever midlertidig tørrhet, grov tekstur, peeling eller ømhet ettersom huden heles for å avsløre ny silkemyk hud.

Avhengig av om du kombinerer behandlingen med en peeling og hvor mange behandlinger du får, varer resultatene mellom en og tre måneder.

Etterbehandlingspleie

Som med behandlinger som laserhårfjerning og mikrodermabrasjon, må du etter økten holde deg unna solen i flere dager mens huden din helbreder. Når du må tilbringe tid ute, er solkrem viktig. De fleste pasienter anbefales å bruke en fuktighetskrem for å hjelpe huden til å helbrede og forhindre at den tørker ut. Pasienter bør vente noen dager før de legger sminke.

Hvem bør få microneedling?

Folk som har vurdert mikrodermabrasjon, men ikke ønsker å vente med å se forbedringer i huden, kan velge mikroneedling, som vanligvis gir bedre resultater som blir synlige på mindre enn en uke.

Microneedling er trygt for personer med alle hudtoner. Med behandlinger som laser hårfjerning kan hudpigmentering være en vurdering, men med microneedling er det ingen slike bekymringer.

Kombinerte behandlinger

Microneedling alene kan forbedre huden. I typiske tilfeller anbefales tre behandlinger med månedlige intervaller i rundt tre måneder. Når det er sagt, vil forsiktig tilsetning av kjemisk peeling forbedre resultatene av en microneedling-behandling. Dette er fordi mikronålene åpner opp mikroporer, som er kanaler som muliggjør sikrere levering av det valgte peelingsmidlet til et dypere hudlag, som gir de beste resultatene. Er du i tvil om hvilken behandling som er best for din situasjon og dine mål, bestill en konsultasjonstime.

Glødende resultat

Å være snill mot huden din ved å følge etterbehandlingsplanen og delta på de anbefalte oppfølgingsøktene vil hjelpe deg med å remodellere huden din og gi deg den silkemyke mykheten du søker.

kornete tekstur

Sikkerhet

Din sikkerhet er våres første prioritet. For å minimere komplikasjoner har vi en ekstensiv viten om anatomi og kjenner hver enkelt nerve og blodkar i ansiktet.

Kvalitet

Best Beauty Klinikk bruker utelukkende produkter med høy kvalitet og høy sikkerhetsprofil.

Etikk

Tillit og medisinske etikk er grunnsteinen i alle våre tjenester. Vi ønsker at du føler trygg hos oss. 

bottom of page