top of page

Rynkebehandling - Bergen

Ved behandling av rynker, bruker vi ofte en injeksjon som reduserer aktiviteten i noen av de ansikts musklene slik at rynkene glattes ut, over en tid. Det finnes idag fire forskjellige legemidler som er godkjente i Norge til denne type injeksjonsbehandlingen. På grunn av strenge regler i Norge får vi ikke lov å omtale disse legemidlene med navn her på våres side. For mer informasjon se her.

Her er et oversikt over våre spesialiserte rynkebehandlinger:

Medikamentet kan kun rekvireres av lege. Mengde og område av behandlingen må vurderes av lege som har rekvireringsrett. Våre leger har inngående kunnskap og lang erfaring med slike type injeksjonsbehandlinger. I flere år har de jobbet med disse type injeksjonsbehandlingene til både kosmetiske og medisinske formål. De siste 50 årene har disse injeksjonsbehandlingene blitt brukt til å behandle dynamiske rynker.  Behandlingene hemmer nerve-endingen til muskelen og dermed blir muskelen "avslappet". Våres leger anbefaler ikke disse type injeksjonsbehandlingene for under pasienter under 18 års alder og kvinner som er gravide eller ammende. 

rynkebehandling bergen
Botox Bergen

Hva er rynkeområder?

Ett område rynke behandling: Refereres til en spesifikk del av ansiktet der injeksjoner administreres for å redusere rynker eller linjer. De vanligste områdene som behandles er: Pannerynke, sinnarynke, Rynker rundt øynene, Neserynker, smilerynker, Røykerynker, knudret hake, surmunn etc...

2 områder: refereres til 2 av de ovennevnte områdene.

3 områder refereres til 3 av de ovennevnte områdene.

osv...

Hvorfor får vi rynker?

Rynker er et aldringsfenomen. Med alderen blir huden tynnere og mister det volumet på grunn av tap av de ulike komponentene i huden f.eks kollagen, hyaluronsyre etc. I tillegg til aldring spiller ansiktsmusklene en viktig rolle i rynkedannelsen. Hos noen er disse musklene overaktive og brukes ofte. Det forårsaker såkalte dynamiske rynker. Det er i den dynamiske fasen injeksjonsbehandlingen har best effekt. Rynkedannelsen er spesielt uttalt i pannen (rynker ofte i pannen), mellom øyenbrynene ( bekymringsrynker) og rundt øynene (smilerynker) fordi vi bruker disse musklene flere hundre ganger daglig. Tidlig behandling med jevne mellomrom vil forhindre at rynkene blir permanente. Statiske (dype) rynker kan også behandles med slike injeksjonsbehandlinger. Etter noen behandlinger reduseres de dype rynkene og huden blir jevnere.

Hvordan virker det?

Hver muskel er koblet til nerve. Nervene får musklene til å trekke seg sammen. Med injeksjonsbehandlingen hemmer vi denne forbindelsen og muskelen slapper av og forhindrer dermed rynkedannelse. Dette er ikke en total lammelse av musklene, så du får ikke et mimikkfritt ansikt. Sansefølelse påvirkes ikke av injeksjonsbehandlingen. Bivirkninger forekommer svært sjeldent dersom injiseres av leger som er godt kjent med neuromusklatur i ansiktet.  For optimal resultat bør det fornyes hver 6 til 12 mnd. 

Indikasjoner

 • Dynamiske rynker

 • Statiske rynker 

 • Reduksjon av tyggemuskler

 • Økt svette i armhulende eller hendene 

 • Kronisk migrene (se pasient informasjon)

Bivirkninger:

Vanlige bivirkninger:

 • Hevelse, rødhet og kløe på injeksjonsstedet.

Uvanlige bivirkninger:

 • Infeksjon

 • Allergisk reaksjon

 • Tørr i munnen

 • Reduksjon i størrelsen på musklene

 • Hengende øyelokk.

 • Forbigående synsforstyrrelser og tørre øyne.

  Alle disse bivirkningene forekommer svært sjeldent. De er også forbigående bivirkninger. Vi kan håndtere eventuelle bivirkninger som kan oppstå.

Vi har en rekke andre medisinske og ikke medisinske injeksjonsbehandlinger

Flere Injeksjons Behandlinger

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page