top of page
Pannerynker - Bergen

Pannerynker er horisontale linjer som oppstår over pannen. De dannes hovedsakelig på grunn av gjentatte ansiktsbevegelser som å heve øyenbrynene, samt naturlig aldring og tap av hudens elastisitet. Disse rynkene kan bli mer fremtredende med tiden, noe som kan gi et permanent uttrykk av overraskelse eller bekymring.

pannerynke behandling

Behandling

Behandling av Pannerynker med Botulinum Toxin A
Botulinum toxin A er en populær behandling for å redusere utseendet av pannerynker. Det virker ved å midlertidig lamme de musklene som er ansvarlige for å lage disse rynkene, noe som gir huden en glattere utseende.

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen, vil en kvalifisert spesialist lege diskutere dine estetiske mål og gjennomgå din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Rensing: Området rundt pannen blir desinfisert nøye for å forhindre infeksjon.

  • Påføring av bedøvende salve: En bedøvelseskrem kan brukes for å redusere ubehag under injeksjonene.

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A blir injisert i flere små doser i de spesifikke musklene i pannen. Antallet injeksjoner avhenger av graden av rynker og ønsket resultat.

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene, får pasienten råd om å unngå å røre eller massere området i flere timer, samt å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer.

pannerynke behandling

Bivirkninger:

Behandlingen med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Hodepine
- Midlertidig hengende øyelokk eller øyenbryn
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og går over av seg selv etter kort tid. Ved alvorlige bivirkninger er det viktig å kontakte behandleren.

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page