top of page
LipFlip - Bergen

LipFlip er en kosmetisk behandling som bruker små mengder botulinum toxin A for å forbedre leppenes utseende. Behandlingen innebærer injeksjoner i overleppen for å avslappe musklene, noe som får leppen til å "flippe" oppover og fremover. Dette gir en illusjon av fyldigere lepper uten å tilføre volum, slik som med leppefillere.

LipFlip Behandling

Behandling

Botulinum toxin A er en effektiv behandling for LipFlip. Dette stoffet virker ved å midlertidig lamme de musklene i øvre del av leppene som igjen får leppen til å flippe oppover og fremover. 

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen vil en kvalifisert spesialist diskutere dine estetiske mål og gjennomgå din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Forbredelse: Området rundt leppene blir nøye renset for å forhindre infeksjon.

  • Bedøvende Salve/Krem: En bedøvende salve eller krem påføres for å minimere ubehag under injeksjonene

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A injiseres med en fin nål i de spesifikke musklene rundt overleppen. Vanligvis brukes det noen få injeksjoner, avhengig av ønsket resultat.

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene, får pasienten råd om å unngå å berøre eller massere området i flere timer, samt å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer

LipFlip behandling

Resultater og Effekt

Resultatene av en LipFlip kan sees innen noen få dager, med full effekt synlig etter omtrent en til to uker. Effekten varer vanligvis i tre til fire måneder, hvoretter behandlingen kan gjentas for å opprettholde resultatet.

Bivirkninger:

LipFlip behandling med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Midlertidig svakhet i overleppen, som kan påvirke funksjoner som å drikke fra et sugerør eller uttale visse lyder
- Hodepine
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og forbigående. Ved alvorlige bivirkninger er det viktig å kontakte behandleren umiddelbart.
 

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

Oppsummering:

LipFlip behandling med botulinum toxin A er en effektiv metode for å forbedre leppenes utseende uten å tilføre volum. Behandlingen er generelt trygg når den administreres av en kvalifisert helsepersonell. En grundig konsultasjon er viktig for å sikre at behandlingen er riktig for deg. Hvis du vurderer denne behandlingen, bør du alltid velge en anerkjent klinikk og en erfaren behandler for å oppnå best mulig resultat og minimere risikoen for bivirkninger. 

bottom of page