top of page
Rynker Rundt Øynene (Kråketær) - Bergen

Kråketær er de små, fine linjene og rynkene som oppstår i ytterkantene av øynene. Disse rynkene dannes på grunn av gjentatte ansiktsuttrykk som smil og latter, samt naturlig aldring og eksponering for sol. Over tid kan disse linjene bli dypere og mer fremtredende, noe som kan gi et permanent uttrykk av aldring rundt øynene.

kråketær behandling

Behandling

Behandling av Kråketær med Botulinum Toxin A
Botulinum toxin A er en effektiv behandling for å redusere utseendet av kråketær. Dette stoffet virker ved å midlertidig blokkere nerveimpulsene til de små musklene rundt øynene, som dermed forhindrer dem i å trekke seg sammen og skape rynker.

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen, vil en kvalifisert spesialist lege diskutere dine estetiske mål og gjennomgå din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Rensing: Området rundt pannen blir desinfisert nøye for å forhindre infeksjon.

  • Påføring av bedøvende salve: En bedøvelseskrem kan brukes for å redusere ubehag under injeksjonene.

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A blir injisert i flere små doser i de spesifikke musklene i pannen. Antallet injeksjoner avhenger av graden av rynker og ønsket resultat.

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene, får pasienten råd om å unngå å røre eller massere området i flere timer, samt å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer.

rynker rundt øynene

Bivirkninger:

Behandlingen med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Hodepine
- Midlertidig hengende øyelokk eller øyenbryn
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og går over av seg selv etter kort tid. Ved alvorlige bivirkninger er det viktig å kontakte behandleren.

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page