top of page
Sur munn / Nedovervendte munnviker - Bergen

"Sur munn" refererer til en tilstand der munnvikene trekker seg nedover, noe som kan gi et permanent surt eller trist uttrykk. Dette kan skyldes overaktivitet i musklene rundt munnen, spesielt musculus depressor anguli oris, aldring, eller genetiske faktorer.

sur munn behandling

Behandling

Botulinum toxin A er en effektiv behandling for å korrigere en sur munn. Denne behandlingen virker ved å midlertidig lamme musklene som trekker munnvikene nedover, noe som gir et mer løftet og balansert uttrykk.

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen vil en kvalifisert spesialist vurdere dine estetiske mål og gjennomgå din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Forbredelse: Området rundt munnvikene blir nøye renset for å forhindre infeksjon.

  • Bedøvende Salve/Krem: En bedøvende salve eller krem påføres for å minimere ubehag under injeksjonene.

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A injiseres med en fin nål i de spesifikke musklene rundt munnvikene. Antall injeksjoner vil variere basert på alvorlighetsgraden av tilstanden.

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene får pasienten råd om å unngå å berøre eller massere området i flere timer, samt å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer.

sur mun behandling

Resultater og Effekt

Resultatene av behandlingen kan sees innen noen få dager, med full effekt synlig etter omtrent en til to uker. Effekten varer vanligvis i tre til fire måneder, hvoretter behandlingen kan gjentas for å opprettholde resultatet.

Bivirkninger:

Behandling med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Midlertidig asymmetri i ansiktsuttrykk
- Hodepine
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og forbigående. Ved alvorlige bivirkninger bør behandleren kontaktes umiddelbart.
 

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Oppsummering:

Botulinum toxin A er en effektiv metode for å redusere utseendet av en knudret hake. Behandlingen er generelt trygg når den administreres av en kvalifisert helsepersonell. En grundig konsultasjon er viktig for å sikre at behandlingen er riktig for deg. Hvis du vurderer denne behandlingen, bør du alltid velge en anerkjent klinikk og en erfaren behandler for å oppnå best mulig resultat og minimere risikoen for bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page