top of page
NeseRynker - Bergen

Neserynker, også kjent som "bunny lines," er de små, fine linjene som oppstår på siden av nesen når du smiler, ler, eller gjør andre ansiktsuttrykk. Disse rynkene kan bli mer synlige med alderen på grunn av redusert hudelastisitet og gjentatte ansiktsbevegelser.

neserynke behandling

Behandling

Botulinum toxin A er en effektiv behandling for å redusere utseendet av neserynker. Denne behandlingen virker ved å midlertidig blokkere nerveimpulsene til de musklene som forårsaker rynkene, noe som forhindrer dem i å trekke seg sammen og dermed reduserer rynkene.

Hvordan utføres behandlingen?

  • Konsultasjon: Før behandlingen, vil en kvalifisert spesialist evaluere dine behov og mål, samt gå gjennom din medisinske historie for å sikre at behandlingen er passende for deg.

  • Rensing: Området rundt nesen blir nøye renset for å forhindre infeksjon.

  • Påføring av bedøvende salve: En bedøvelseskrem kan påføres for å minimere ubehag under injeksjonene.

  • Injeksjoner: Botulinum toxin A injiseres med en fin nål i de musklene som bidrar til dannelsen av neserynkene. Antall injeksjoner vil variere basert på alvorlighetsgraden av rynkene og det ønskede resultatet.

  • Etterbehandling: Etter injeksjonene, får pasienten råd om å unngå å berøre eller massere området i flere timer, og å unngå intens fysisk aktivitet i minst 24 timer.

bunnyline botox

Bivirkninger:

Behandling med botulinum toxin A er generelt trygg, men kan ha noen bivirkninger:
- Mild smerte eller ubehag på injeksjonsstedet
- Rødhet og hevelse
- Blåmerker
- Hodepine
- Midlertidig hengende øyelokk eller asymmetri i ansiktsuttrykk
- Symptomer som minner om influensa

Disse bivirkningene er vanligvis milde og går over av seg selv etter kort tid. Ved alvorlige bivirkninger bør behandleren kontaktes umiddelbart.

Kontraindikasjon;

Botulinum toxin A bør ikke brukes av følgende grupper:

  • Gravide Kvinner: Det er ikke tilstrekkelig forskning som viser at det er trygt for gravide kvinner å bruke botulinum toxin A.

  • Ammende Kvinner: Det er uklart om botulinum toxin A utskilles i morsmelk, så det anbefales å unngå behandling under amming.

  • Personer Under 18 År: Botulinum toxin A er ikke godkjent for kosmetisk bruk hos personer under 18 år.

  • Personer med Muskel- eller Nervesykdommer: Mennesker med forhold som myasthenia gravis eller Lambert-Eaton syndrom bør unngå denne behandlingen, da de kan ha økt risiko for alvorlige bivirkninger.

Behandlingsforløp

Undersøkelse

Du vil bli konsultert av lege hvor det foretas en analyse av ansiktet og du vil bli grundig informert om hva du kan forvente av behandlingen og om behandlingen passer for deg.

Behandling

Området som skal behandles, desinfiseres og evt merket. En veldig tynn nål injiserer imidlertid medikamentet inne i de aktuelle muskelområdene. Behandlingen varer ca. 15 minutter - avhengig av hvor mange områder som skal behandles.

Kontroll

Du kan komme til kontroll 2 uker etter behandlingen.

bottom of page