top of page

Smile Line balansering

Overeksponert tannkjøtt er en tilstand der overdreven mengde av tannkjøtt er synlig når en person smiler der tannkjøttet rundt tennene kan bli mer synlig enn ønskelig, noe som kan gi inntrykk av uforholdsmessig stort tannkjøtt i forhold til tennene. Dette kan oppleves som kosmetisk uattraktivt for noen mennesker. Det er flere faktorer som er grunn til dette, disse kan være alt fra tannplassering, tannkjøttets form og størrelse, kjevebevegelser. Det finns ulike behandlingsalternativer.  Behandlingene er da avhengige av årsaken og alvorlighetsgraden til tilstanden. 

På Best Beauty Klinikk; våre leger veileder pasientene med om beste behandlingsalternativ etter anamnese og konsultering. 

Gummy smile behandling utført av vår lege på Best Beauty Klinikk
Hva er årsaken ?
  • Tannkjøttetsform og størrelse. Noen mennesker har naturlig mer synlig tannkjøtt pga tykkelsen eller formen på tannkjøttet.

  • Uforholdsmessig tannkjøtt - tenneproporsjoner. Forholdet mellom tannkjøttet og tennene kan være ubalansert. Grunnen kan være tannkjøttoverskudd, kort overleppe, lengre overkjeve som gir større eksponering av tannkjøttet ved smil. 

  • Uvanlige mandibulare bevegelser. Noen ganger kan kjeven bevege seg for høyt når man smiler eller ler, noe som igjen fører til at mer tannkjøtt blir synlig. 

  • Tannplassering; dersom tennene er plassert for lavt. eller ikke vokst opp helt, kan føre til at mer tannkjøtt blir synlig ved smil. 

Diagnostisering?

På Best Beauty Klinikk gjør våre leger en grundig evaluering og i noen tilfeller kan de komme med andre behandlingsalternativer som for eksempel hjelp hos tannlegen osv... før du blir tilbydd om våre beahndlingsalternativ i klinikken som er injeksjon i Øvre leppe musklaturer (Levator Labii Superioris Alaeque Nasi muskler).

Behandling

Som sagt er det forskjellige behandlingsalternativer grunnet forskjellige årsaker. Behandlingsalternativene idag er: 

  • Injeksjon i øvre leppe muskler. Dette reduserer aktiviteten til musklene som løfter overleppen dermed begrenser hvormye tannkjøttet blir synlig. Denne behandlingen tilbys på Best Beauty Klinikk dersom det er medisinsk grunnlag for det.

  • Tannregulering; dersom tilstanden skyldes tannplassering, kan tannregulering gjennom tannlegen være alternativet ved å flytte tennene i riktig tannposisjon for å åppnå en mer harmonisk balanse mellom tannkjøttet og tennene. 

  • Kirurgiske inngrep: I noen tilfeller kan kirurgiske prosedyrer være nødvendige for å endre i formen på kjevebenet eller justere tannkjøttet.

  • Estetisk tannbehandling er siste alternativ som for eksempel tannkroner, laminater som brukes til å skjule overdrevent tannkjøtt og forbedre utseende på smilet. 

Best Beauty Klinikk behandling

Våre leger på Best Beauty Klinikk bruker injeksjonsbehandlin som en av behandlingsmetodene. Medikamentet injiseres i området rundt overleppen, som bidrar til mer balansert og estetisk tiltalende smil. Effekten av medikamentet varer vanligvis i flere måneder før musklene gradvis gjenoppretter sine normale funksjoner, og derfor vil behandlingen trenge vedlikehold. 

Det er viktig å merke seg at medikamentet vi bruker kun er en midlertidig løsning og ikke løser den underliggende årsaken til tilstanden. Hvis du ser dette som en løsning som er egnet for deg; ikke nøl å bestille time hos en av våre leger for vurdering og behandling. 

Bestill din time i dag!

kornete tekstur

Sikkerhet

Din sikkerhet er våres første prioritet. For å minimere komplikasjoner har vi en ekstensiv viten om anatomi og kjenner hver enkelt nerve og blodkar i ansiktet.

Kvalitet

Best Beauty Klinikk bruker utelukkende produkter med høy kvalitet og høy sikkerhetsprofil.

Etikk

Tillit og medisinske etikk er grunnsteinen i alle våre tjenester. Vi ønsker at du føler trygg hos oss. 

bottom of page